KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kalendarz roku szkolnego

01.09.2020

 

Rozpoczęcie roku szkolnego

07-11.09.2020

 

Zebrania z rodzicami

14.10.2020

 

Dzień Edukacji Narodowej

22.12.2020

 

Wigilijne spotkania klasowe

22.12.2020

 

Powiadomienie o przewidywanych ocenach niedostatecznych i nagannych

23.12.2020-1.01.2021

 

Przerwa świąteczna

04-15.01.2021

 

Ferie zimowe

22.01.2021

 

Wystawienie ocen na I semestr

25.01.2021

 

Klasyfikacyjne posiedzenie rady pedagogicznej

29.01.2021

 

Koniec pierwszego semestru

01-06.04.2021

 

Wiosenna przerwa świąteczna

07.04.2021

 

Dzień wolny od zajęć dydaktyczno – wychowawczych

21.05.2021

 

Powiadomienie o przewidywanych ocenach niedostatecznych i nagannych

25.05.2021

 

Egzamin ósmoklasisty- część humanistyczna

26.05.2021

 

Egzamin ósmoklasisty- część matematyczno- przyrodnicza

27.05.2021

 

Egzamin ósmoklasisty- część językowa

30.04.2021

 

Dzień wolny od zajęć dydaktyczno - wychowawczych

04.06.2021

 

Dzień wolny od zajęć dydaktyczno - wychowawczych

21.06.2021

 

Klasyfikacyjne posiedzenie rady pedagogicznej

25.06.2021

 

Zakończenie roku szkolnego